Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
350 g
Składniki
-
1 czerwona papryka duża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
75 g migdałów, blanszowanych75 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
25 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g syropu z agawy5 g syropu klonowego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżki oliwy z oliwek do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
259.1 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
796.8 kJ /
190.4 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańska sałatka Cezar
40 Min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 Min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 Min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Śródziemnomorskie masło
10 Min
Dip curry z daktylami
5 Min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 Std. 10 Min
Dip z zielonymi oliwkami
10 Min
Twarożek ziołowy
10 Min
Kanapki z pastą z fasoli
5 Min
Pasta śródziemnomorska
15 Min