Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiaini di paprika in polvere, affumicata
- ½ cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 1 cucchiaino di dragoncello
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 cucchiaino di aglio in polvere
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1000 g di lonza di maiale
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette
- 350 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro, a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- prezzemolo fresco tritato
- 60 - 70 g di rucola
- 20 - 25 di pomodorini a metà
- aceto balsamico per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2796.3 kJ / 668.3 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 623.2 mg
Alternatywne przepisy
Ombrina al cartoccio con patate
45min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30min
Calzone fritto
5h
Menù: Zuppa di verdure; Polpette e cavoletti di Bruxelles
1h
Ciambella di polenta con spezzatino a Cottura Lenta
3 Std. 30 Min
Filetti di maiale in salsa di scalogno con patate dolci
1 Std. 40 Min
Fajitas con pollo e funghi (TM6)
1h
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1h 45min
Filetti di maiale in salsa di scalogno con patate dolci (TM6)
1 Std. 40 Min
Cappone agli agrumi con purè di carote
2h 30min
Zuppa di verdure con involtini di sogliola
40min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13 Std.