Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura patate e castagne
- 750 g di acqua
- 800 g di patate novelle rosse, con la buccia
- 450 g di castagne
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 2 rametti di rosmarino fresco
- 2 spicchi di aglio
Terminare la preparazione
- 1000 g di lonza di maiale (pezzo intero)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 330 g di birra chiara
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2267 kJ / 541.8 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 529.6 mg
Alternatywne przepisy
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45min
Tortilla di patate al vapore
45min
Fagottini di tacchino sottovuoto con salsa al whisky
2h
Arrosto di maiale con patate, verdure al vapore e salsa al sidro
2u. 20min
Filetto di manzo al vino con purè
1h 30min
Pasticcio di pesce e patate (TM6)
1 Std. 10 Min
Casoncelli alla zucca (vegan)
1h 30min
Involtini di pollo e porri
55min
Cocktail Rossini con mini cheesecake salate
3 Std. 40 Min
Uova ripiene al caprino su crema di piselli e lattuga
1h
Filetto di maiale con salsa ai cachi
2h
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1 Std. 40 Min