Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura patate e castagne
- 750 g di acqua
- 800 g di patate novelle rosse, con la buccia
- 450 g di castagne
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 2 rametti di rosmarino fresco
- 2 spicchi di aglio
Terminare la preparazione
- 1000 g di lonza di maiale (pezzo intero)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 330 g di birra chiara
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2267 kJ / 541.8 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 529.6 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30min
Involtini di roast beef con mozzarella e pomodoro
2h 30min
Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli
1u.
Alberelli di sfoglia
1h 30 min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Filetti di sgombro all'arancia
40min
Uova alla triestina
30min
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1h 40min
Torta di mandorle e pistacchi
1u.
Fusilli alla curcuma e pancetta
30min
Il tiramisù
6 godz. 30 min
Cannelloni al ragù
1h 30 min