Pizza sans gluten aux lentilles corail

Pizza sans gluten aux lentilles corail

3.5 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 parts

Składniki

  • 50 g de parmesan, coupé en morceaux
  • 300 g de lentilles corail sèches entières
  • 250 g d'eau
  • 2 - 3 pincées de sel
  • 2 c. à soupe d'origan déshydraté
  • 1 c. à café de paprika fumé
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu
  • 5 - 6 c. à soupe de sauce tomate à ajuster en fonction des goûts
  • 150 - 200 g de mozzarella râpée
  • 3 - 5 champignons frais en fines tranches
  • ½ courgette en fines tranches
  • 10 - 12 olives noires
  • quelques feuilles de basilic frais pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 786.6 mg
Białko 33.8 g
Kalorie 2019.8 kJ / 482.8 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 53.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...