Pizza sans gluten aux lentilles corail

Pizza sans gluten aux lentilles corail

3.6 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 parts

Składniki

  • de parmesan, coupé en morceaux
    50 g
  • de lentilles corail sèches entières
    300 g
  • d'eau
    250 g
  • de sel
    2 - 3 pincées
  • d'origan déshydraté
    2 c. à soupe
  • de paprika fumé
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    1 - 2 pincées
  • de sauce tomate à ajuster en fonction des goûts
    5 - 6 c. à soupe
  • de mozzarella râpée
    150 - 200 g
  • champignons frais en fines tranches
    3 - 5
  • courgette en fines tranches
    ½
  • olives noires
    10 - 12
  • feuilles de basilic frais pour la finition
    quelques

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 482.8 kcal / 2019.8 kJ
Białko 33.8 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 53.8 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 786.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...