Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de lait, et 1 c. à soupe
- 80 g de sucre en poudre
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 145 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 75 g d'œufs (1, 5 œuf)
- 15 - 20 g d'eau de fleur d'oranger
- 360 g de farine, et un peu pour le saladier et le plan de travail
- ⅓ de c. à café de sel
- beurre, pour le moule
- 1 jaune d'œuf
- sucre glace, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1577 kJ / 374 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Brioches italiennes
3h 15min
Brioche tressée
14小时 40 分钟
Brioche à la mie filante
1 Std. 45 Min
Brioche italienne
3h 15min
Brioche butchy à partager
3j 50 menit
Pâte à pizza italienne
2j 5 menit
Stollen
3h 45min
Brioche à la crème de whisky
3h 35 min
Brioche des rois citron et fève tonka
4j 30 menit
Brioche extra crémeuse
2h 15 min
Brioche Nanterre
4h 15 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 godz. 25 min