Brioche butchy à la fleur d'oranger

Brioche butchy à la fleur d'oranger

4.5 228 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 parts

Składniki

  • 65 g de lait et 1 c. à soupe
  • 80 g de sucre en poudre
  • 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 145 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
  • 75 g d'œufs (1, 5 œuf)
  • 15 - 20 g d'eau de fleur d'oranger
  • 360 g de farine et un peu pour le saladier et le plan de travail
  • ⅓ de c. à café de sel
  • beurre pour le moule
  • 1 jaune d'œuf
  • sucre glace pour la décoration

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9 g
Kalorie 1577 kJ / 374 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...