Brioche butchy à la fleur d'oranger

Brioche butchy à la fleur d'oranger

4.5 195 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 parts

Składniki

  • de lait et 1 c. à soupe
    65 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    15 g
  • de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
    145 g
  • d'œufs (1, 5 œuf)
    75 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    15 - 20 g
  • de farine et un peu pour le saladier et le plan de travail
    360 g
  • de sel
    ⅓ de c. à café
  • beurre pour le moule
  • jaune d'œuf
    1
  • sucre glace pour la décoration

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 374 kcal / 1577 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...