Saumon à la sriracha et purée d'édamame-petits pois

Saumon à la sriracha et purée d'édamame-petits pois

3.4 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    4
  • de gingembre frais pelé
    15 g
  • de sauce de soja
    120 g
  • de miel
    80 g
  • de vinaigre de riz
    40 g
  • de sauce sriracha
    40 g
  • filets de saumon frais
    4
  • d'eau
    2300 g
  • de jus de citron
    30 g
    1 c. à café rase d'acide ascorbique
  • de fèves de soja vertes en cosse surgelées (édamame)
    400 g
  • de petits pois surgelés
    100 g
  • de pâte de wasabi, prête à l'emploi
    20 g
  • de crème
    40 g
  • de beurre
    30 g
  • d'huile de sésame
    20 g
  • coriandre fraîche ciselée
  • piments frais ciselés
    1 - 2
  • citrons verts en quartiers
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1198.8 kcal / 5015.9 kJ
Białko 107.4 g
Tłuszcz 71.5 g
Węglowodany 38.1 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Sód 5397.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...