
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de beurre non salé en dés
- 140 g de sucre à glacer
- 1 œuf de gros calibre
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à thé d'extrait naturel d'amande
- 315 g de farine tout usage et un supplément pour fariner
- ½ c. à thé de sel
- farine tout usage pour fariner
- 2 - 3 gouttes de colorant alimentaire rouge pour obtenir la couleur désirée
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 114.3 kcal / 478.3 kJ
- Białko
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 42.8 mg