Soupe à l'oignon rouge et boulettes de viande

Soupe à l'oignon rouge et boulettes de viande

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Les boulettes de viande
  • 1 gousse d'ail
  • 250 g de viande hachée (mélange de porc et bœuf)
  • 1 œuf
  • 35 g de chapelure
  • ½ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
La soupe à l'oignon et la finition
  • 180 g d'oignons rouges coupés en deux
  • 40 g d'huile végétale
  • 50 g de concentré de tomates
  • 1000 g d'eau
  • 2 c. à café bombées de bouillon de viande en pâte
    2 cubes de bouillon de viande (pour 0,5l)
  • 1 pincée de poivre moulu
  • ½ c. à café de paprika doux
  • 25 g de porto rouge

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16 g
Kalorie 1318 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...