
Urządzenia i Akcesoria
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
mięsa wołowego np. polędwicy, rostbefu, pokrojonego w paski (5-7 x 1-2 cm, patrz wariant)600 g
-
ząbki czosnku3
-
wody1260 g
-
masła orzechowego120 g
-
sosu sojowego80 g
-
miodu, płynnego70 g
-
oleju sezamowego, prażonego20 g
-
octu ryżowego30 - 40 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego40 g
-
imbiru, suszonego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
pasty z tamaryndowca40 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
łodyga trawy cytrynowej pokrojona w 5 mm plastry1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej2 łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
oleju plus 1 łyżka20 g
-
soli2 - 2 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki100 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół100 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami100 g
-
cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół100 g
-
chińskiego makaronu jajecznego, suchego220 - 250 g
-
ziaren sezamu, prażonych do posypania1 - 2 łyżki
-
liście kolendry, świeże do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
907.1 kcal /
3795.4 kJ
Białko
52.7 g
Tłuszcz
41.2 g
Węglowodany
89.4 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
2594.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 godz. 15 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15 min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 godz. 45 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min