Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mandorle pelate
- 150 g di zucchero
- 5 chiodi di garofano
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 150 g di farina tipo 0
- 50 g di Marsala secco + q.b.
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 285.1 kJ / 68.1 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 5.6 mg
Alternatywne przepisy
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1h 15min
Beccute
1h
Torta di pere e limoni canditi (TM6)
3h
Grissini al sesamo
2h 30min
Biscottini all'arancia e muesli
1h
Brunelle
2 Std.
Làciàditt (Frittelle dolci)
1h 40min
Tortelli di carnevale al cocco
1h
Riccioli mantovani
1 Std. 20 Min
Praline al cioccolato con liquore
Brak ocen
Cantuccini pistacchio, pomodori secchi e olive
40min
Frittelle di mele e arancia
1h 5min