Wersje kompatybilne
Pan brioche alle castagne e cioccolato fondente
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 10 g di lievito di birra fresco
- 10 g di zucchero
- 100 g di latte
- 70 g di farina manitoba
Impasto
- 100 g di latte
- 350 g di farina manitoba
- 150 g di farina di castagne
- 90 g di zucchero
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 150 di burro morbido a pezzi
- 8 g di sale
- 70 g di castagne cotte e pelate
- 70 g di cioccolato fondente a pezzi
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1695.1 kJ / 405.1 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 344.6 mg
Alternatywne przepisy
Pane alle noci al Varoma
3j 30 menit
Pane alla zucca e mandorle
5 godz.
Panini allo yogurt e farina di castagne
3j 30 menit
Canederli agli spinaci
2j 30 menit
Crostata ripiena alle mele
2h
Focaccia morbida
4h
Torta pere e zenzero (TM6)
40min
Brioches ripiene alle mele
4h
Gelato ai cantucci e vin santo
10h 30min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1h
Pastiera salata
2h
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30 min