Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta allo zafferano
- 10 g di gelatina in fogli
- acqua fredda q.b.
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di zucchero
- 1 bustina di zafferano in polvere
Crema all'arancia
- 300 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato (vedere varianti)
- 100 g di zucchero
- 30 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- cioccolato fondente in scagliette, a piacere
- 6 amarene sciroppate, sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1491.3 kJ / 356.5 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 37.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Braciole di maiale alla coreana con riso piccante e pak choi
1h 5min
Cioccolata calda arancia e zafferano
20 Min
Panna cotta ai popcorn
3 Std. 30 Min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Plumcake salato pancetta e datteri
1h
Frutta secca dolce e speziata
1h
Plumcake mediterraneo formaggio e verdure
50 Min
Torta soffice alle albicocche
1h
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Biscottini salati al basilico e mandorle
1h
Cheesecake alle ciliegie
4sa 30 dk