Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di semi di zucca al naturale
-
90
g di Parmigiano Reggiano stagionato (almeno 36 mesi), a pezzi (2-3 cm)
lub 90 g di pecorino stagionato (almeno 36 mesi), a pezzi (2-3 cm) - 300 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di zucchero
- 50 g di burro morbido, a tocchetti
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 10 g di sale
- 1 uovo, sbattuto
- 2 cucchiai di sale grosso
- 2 cucchiai di semi di cumino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 428.7 kJ / 102.5 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 667.5 mg
Alternatywne przepisy
Licurdia calabrese
1h
Mandorle ricoperte cioccolato bianco e cocco
1h
Carote piccanti sott'aceto
Brak ocen
Ghiaccioli banana, arachidi e cioccolato
4h 30min
Agnello alla marocchina con cous cous al limone
4h
Plumcake colomba di Pasqua
2h
Pomodorini sottovuoto
1h
Bougatsa
1h
Filetti di sgombro all'arancia
40 min
Piccoli Babka (senza lattosio)
4h
Cruffin (TM6)
4h 30min
Cioccolata al caramello salato
1h