Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 600 g di acqua
- 300 g di bietole, i gambi
- 150 g di pane raffermo a cubetti
- 1 uovo
- 70 g pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di Fontina a cubetti
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1307 kJ / 312.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 616 mg
Alternatywne przepisy
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1h
Burger di barbabietola
1h
Frittelle di bietole
45min
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30min
Polpette di cavolo viola
1h 30min
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1h 30min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Sformato vegetale
1h
Scarpazza sarzanese
2h 30min
Polpette spinaci e mozzarella
45min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Burger di cavolo nero
45min