Urządzenia i Akcesoria
Reniferki z pomarańczowego brownie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
Pomarańczowe brownie
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
220 g masła pokrojonego na kawałki
-
350 g cukru
-
130 g mąki pszennej
-
6 jajek
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego20 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
-
1 szczypta soli
-
skórka otarta z pomarańczy bez białych błonek (albedo)
-
1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego, naturalnego
Reniferki
-
90 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
15 g oleju
-
draże czekoladowe białe i czerwone
-
8 biszkoptów małych
-
16 precelków, solonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
231.1 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
2880.4 kJ /
688.4 kcal
Tłuszcz
40.1 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Węglowodany
74.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka klocki
1 godz. 40 min
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 godz. 40 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Ciasteczka w zwierzęce wzory
1 godz. 30 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Bento z pandami
1 godz.
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Cake pops na święta
6 godz.
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Sernik panda
1 godz. 30 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.