Urządzenia i Akcesoria
Reniferki z pomarańczowego brownie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
Pomarańczowe brownie
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
220 g masła pokrojonego na kawałki
-
350 g cukru
-
130 g mąki pszennej
-
6 jajek
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego20 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
-
1 szczypta soli
-
skórka otarta z pomarańczy bez białych błonek (albedo)
-
1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego, naturalnego
Reniferki
-
90 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
15 g oleju
-
draże czekoladowe białe i czerwone
-
8 biszkoptów małych
-
16 precelków, solonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
231.1 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
2880.4 kJ /
688.4 kcal
Tłuszcz
40.1 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Węglowodany
74.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4 godz. 30 min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Domek z piernika (z silikonowej formy)
1 godz. 30 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 min
Halloweenowe babeczki duszki
1 godz. 30 min
Tarta limonkowa (Key Lime Pie)
4 godz.
Ciastka klocki
1 godz. 40 min
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 godz. 40 min