Reniferki z pomarańczowego brownie

Reniferki z pomarańczowego brownie

4.9 37 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków

Składniki

Pomarańczowe brownie
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    220 g
  • cukru
    350 g
  • mąki pszennej
    130 g
  • jajek
    6
  • czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
    20 g
    20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • soli
    1 szczypta
  • skórka otarta z pomarańczy bez białych błonek (albedo)
  • ekstraktu pomarańczowego, naturalnego
    1 łyżeczka
Reniferki
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
    90 g
  • oleju
    15 g
  • draże czekoladowe białe i czerwone
  • biszkoptów małych
    8
  • precelków, solonych
    16

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 688.4 kcal / 2880.4 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 40.1 g
Węglowodany 74.9 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Sód 231.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...