Urządzenia i Akcesoria
Jajeczne gałki oczne na Halloween
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
8 sztuk
Składniki
-
250 g wody
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
8 jajek w temp. pokojowej
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
czarne oliwki, bez pestek nadziewane, pokrojone w plastry
-
sos sriracha do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
85 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
353 kJ /
84.4 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Nester
21 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 godz. 40 min
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2 godz.
Lemoniada z krojonych limonek i ananasa (TM7, TM6, TM5)
15 min
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Nogi kurczaka huli huli z hawajskimi tostami
4 godz. 25 min
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40 min
Herbatniki Domino
2 godz. 20 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Halloweenowe babeczki duszki
1 godz. 30 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.