Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
14 sztuk
Składniki
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
80 g orzechów macadamia, prażonych, solonych80 g orzechów macadamia, surowych, całych
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 - 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 - 100 g cukru
-
1 jajko
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
82 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
1056.6 kJ /
252.5 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Tort geoda
6 godz.
Borówki pod kruszonką
50 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Klasyczne brownie
50 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 godz. 40 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min