Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
14 sztuk
Składniki
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
80 g orzechów macadamia, surowych, całych
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 - 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 - 100 g cukru
-
1 jajko
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
252.5 kcal /
1056.6 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
82 mg