Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
14 sztuk
Składniki
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
80 g orzechów macadamia, prażonych, solonych80 g orzechów macadamia, surowych, całych
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 - 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 - 100 g cukru
-
1 jajko
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
82 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
1056.6 kJ /
252.5 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 Min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 Std. 10 Min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 Std. 30 Min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 Std.
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 Min
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 Std.
Tarta z orzechami pekan
2 Std. 30 Min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 Min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 Min
Orzechowe świderki
2 Std. 30 Min
Korzenne ciasteczka z melasą
40 Min
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 Std. 40 Min