Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia

4.8 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
14 sztuk

Składniki

  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    100 g
  • orzechów macadamia, surowych, całych
    80 g
    80 g orzechów macadamia, prażonych, solonych
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    130 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    40 - 80 g
  • cukru
    50 - 100 g
  • jajko
    1
  • mąki pszennej
    200 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 252.5 kcal / 1056.6 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 82 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...