Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia

4.8 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
14 sztuk

Składniki

  • 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 80 g orzechów macadamia, surowych, całych
    80 g orzechów macadamia, prażonych, solonych
  • 130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 - 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 50 - 100 g cukru
  • 1 jajko
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 252.5 kcal / 1056.6 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 82 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...