Brochettes de porc et riz aux poivrons

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • de vin blanc
    50 g
  • de bacon en morceaux
    2 tranches
  • d'oignons coupés en morceaux (4 cm)
    300 g
  • de poivron rouge coupé en morceaux (4 cm)
    300 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'échine de porc, désossée en cubes (4 cm)
    400 g
  • de bacon coupées en deux et pliées en accordéon
    12 tranches
  • huile végétale pour la friture
  • de tomates concassées en conserve
    250 g
  • de miel
    15 g
  • cubes de bouillon de viande
    2
  • d'eau
    850 g
  • de paprika doux en poudre
    1 c. à café bombée
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    ¾ c. à café
  • de riz basmati
    250 g
  • persil frais haché

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 603.4 kcal / 2524.7 kJ
Białko 27.7 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 47.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 1279.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...