Pâtes et boulettes de poulet sauce chorizo, pommes vapeur au caramel

Pâtes et boulettes de poulet sauce chorizo, pommes vapeur au caramel

3.8 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de pain en moceaux
    40 g
  • de lait
    80 g
  • de noix décortiquées
    50 g
  • de pommes type reinette, évidée, coupées en huit
    400 g
  • de sauce au caramel maison
    20 g
  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • de persil frais
    3 - 5 brins
  • gousses d'ail
    4
  • de poulet haché
    450 g
  • œufs
    2
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    1 c. à café
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de piment vert frais
    5 - 10 g
  • d'oignon
    50 g
  • de chorizo en rondelles (1 cm)
    50 g
  • de tomates en cubes (4 cm)
    700 g
    700 g de tomates entières pelées au jus
  • d'eau
    200 g
  • de sucre
    1 pincée
  • de pâtes sèches, type penne
    250 g
  • glace à la vanille pour accompagner

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 945.2 kcal / 3954.7 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 53.5 g
Węglowodany 76.4 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 1360.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...