Poulet accompagné de crêpes à la crème d’épinards

Poulet accompagné de crêpes à la crème d’épinards

4.7 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 portions

Składniki

  • de beurre doux coupé en morceaux, (45 g + 30 g) (prévoir une quantité supplémentaire pour beurrer)
    75 g
  • de lait entier
    510 g
  • gros œufs (63-73 g)
    4
  • de sucre
    1 c. à café
  • de sel (½ c. à thé + 1 c. à thé), au goût
    1 ½ c. à café
  • de farine de blé
    215 g
  • de parmesan coupé en morceaux
    45 g
  • de mozzarella coupée en morceaux
    115 g
  • de pousses d'épinards sans la tige
    140 g
  • d'escalope de poulet, sans peau coupées en cubes (3 cm)
    595 g
  • d'ail en poudre
    1 c. à café
  • de poivre noir moulu au goût
    ½ c. à café
  • de crème aigre n’importe quelle sorte, au goût
    70 - 140 g
  • salade verte au moment de servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 342 kcal / 1431 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 579 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...