Chimichurri - Sauce aux herbes argentine

Chimichurri - Sauce aux herbes argentine

3.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • 1 bouquet de persil plat frais feuilles effeuillées
  • 1 bouquet de coriandre, fraîche feuilles effeuillées
  • 3 échalotes coupées en deux
  • 4 gousses d'ail
  • 2 c. à soupe d'origan frais
  • 1 c. à café de piment, sec, en flocons séché
  • 60 g de vinaigre de vin blanc
  • 200 g d'huile d'olive
  • 25 g de jus de citron
  • 1 c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 1 g
Kalorie 623 kJ / 149 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...