Riz au lait et compote de pruneaux

Riz au lait et compote de pruneaux

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Riz au lait
  • gousse de vanille
    1
  • de sucre
    ½ c. à café
  • de sel
    1 pincée
  • de lait
    1000 g
  • de riz, blanc, rond (pour dessert) (pour riz au lait)
    220 g
Compote de pruneaux
  • de pruneaux frais ou congelés, décongelés, coupés en deux et dénoyautés
    800 g
  • d'eau
    60 g
  • de sucre gélifiant (2:1)
    60 g
  • de cannelle moulue (opcjonalnie)
    ¼ de c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 505.7 kcal / 2116 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 94.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 145.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...