![Riz au lait et compote de pruneaux Riz au lait et compote de pruneaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97da5450dba0edc5e2fe775e64c7a848/Derivates/cccd39381b248d670a7a89f540c97ae6dcb2a00a.jpg)
Wersje kompatybilne
Riz au lait et compote de pruneaux
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riz au lait
- 1 gousse de vanille
- ½ c. à café de sucre
- 1 pincée de sel
- 1000 g de lait
- 220 g de riz, blanc, rond (pour dessert) (pour riz au lait)
Compote de pruneaux
- 800 g de pruneaux, frais ou congelés, décongelés, coupés en deux et dénoyautés
- 60 g d'eau
- 60 g de sucre gélifiant (2:1)
- ¼ de c. à café de cannelle moulue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2116 kJ / 505.7 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 94.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 145.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et endives
40 Min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 dk
Moutarde de Bénichon
40 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Salade céleri-pomme
10min
Salade de carottes et crackers au sésame
1 Std.
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40 Min
Risotto aux bolets et au brie
35 Min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45 Min
Salade pommes-carottes
5min
Cake tyrolien automnal
1sa 20 dk
Croissants au jambon
35 Min