Wersje kompatybilne
Riz au lait et compote de pruneaux
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riz au lait
- 1 gousse de vanille
- ½ c. à café de sucre
- 1 pincée de sel
- 1000 g de lait
- 220 g de riz, blanc, rond (pour dessert) (pour riz au lait)
Compote de pruneaux
- 800 g de pruneaux, frais ou congelés, décongelés, coupés en deux et dénoyautés
- 60 g d'eau
- 60 g de sucre gélifiant (2:1)
- ¼ de c. à café de cannelle moulue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2116 kJ / 505.7 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 94.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 145.6 mg
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Velouté orange-courge
35 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Pain au vin rouge et aux noix
15hod. 30min
Salade de carotte à la sauce yogourt
10 min
Salade de haricots verts aux lardons
40min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Cake tyrolien automnal
1h 20 min
Gâteau aux carottes argovien
2h