Soupe d'orge des Grisons

Soupe d'orge des Grisons

4.9 133 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de carotte pelée, coupée en morceaux (3 cm)
    60 g
  • de poireau coupé en rondelles (3 cm)
    100 g
  • de céleri-rave coupé en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de viande séchée des Grisons en tranches, coupée en lamelles (2 cm)
    100 g
  • de beurre
    30 g
  • d’orge perlé
    80 g
  • d'eau
    900 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    2 cubes
  • de crème entière
    100 g
  • de sel selon les goûts
    1 pincée
  • de poivre, moulu selon les goûts
    1 pincée
  • de persil plat frais (env. 10 g), effeuillé et coupé fin
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 273 kcal / 1137 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...