Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g de daikon, con los extremos recortados. Recórtelos, si es
necesario, para que encajen en el alimentador - 1 cubo de caldo de res (para 0,5 l.)
- 1 cdita de sal
- 1300 g de agua
- 2 piezas de anís estrellado
- 3 g de rama de canela
- 20 g de jengibre, en rebanadas
- 300 g de filete de res, en rebanadas finas (aprox. 1-2 mm)
- 10 g de salsa de pescado
- 10 g de cilantro, picado fino (1-2 mm)
- 10 g de cebolla cambray, picada fino (1-2 mm)
- ½ cdita de pimienta negra recién molida
- 1 limón verde
- 100 g de germen de soya fresco
- chile, fresco, en rebanadas finas (1-2 mm)
- 2 cditas de pasta de chile coreano (opcjonalnie)
- 4 cditas de salsa Hoisin (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 4052.5 kJ / 968.6 kcal
- Białko
- 73.9 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 26.5 g
- Sód
- 5955.2 mg
Alternatywne przepisy
Tacos ahogados en salsa de chile piquín
1h
Caldo de queso (Sonora) TM6 Pelar
35min
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40 min
Pozole negro
1 Std. 15 Min
Taquitos dorados de papa y chorizo vegetariano
55min
Frijoles Maneados
20 min
Chowder de elote dulce y chorizo
1h
Chicharrón en salsa verde
25min
Salsa de chile de árbol con cacahuate
20 min
Tacos de papa
1h
Panuchos de cochinita pibil
35min
Salsa roja de chile habanero
10min