Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de arroz
Rajas
- 85 g de cebolla, fileteada
- 2 chiles poblanos, asados y cortados en juliana
- 30 g de aceite
- 1 cdita de sal fina
- 150 g de crema ácida
Torta de elote
- 300 g de granos de elote
- 50 g de leche
- 2 huevos
- 40 g de azúcar
- 2 cditas de polvo para hornear
- 1 cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 595 kJ / 141 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 min
Crema de jitomate
30min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Tamal de cazuela con rajas
1h
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1h 30min
Aguachile de pepino y palmitos
15min
Carnitas de atún
40min
Sopa de poro y papa
40min
Botana fresca de surimi
10 min
Salsa tampico
10 min
Crema de chicharrón
25 min