Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso manchego, en trozos
- 100 g de queso chihuahua, en trozos
- 60 g de queso cheddar, en trozos
- 500 g de frijoles cocidos, escurridos
- 3 chiles guajillo, sin rabo, desvenados y blanqueados, conserve un poco del líquido de la cocción
- 1 chile de árbol seco, sin rabo, desvenados y blanqueados, conserve un poco del líquido de la cocción
- 1 diente de ajo
- 65 g de cebolla
- 2 chiles chipotles adobados
- 1 chile jalapeño, en escabeche, conserve un poco del líquido
- ½ cda de sal
-
50
g de agua, de la cocción de los chiles
lub 50 g de agua - 30 g de manteca de cerdo
- totopos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 7866.8 kJ / 1880.2 kcal
- Białko
- 93 g
- Węglowodany
- 130.7 g
- Tłuszcz
- 113.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 62 g
- Błonnik
- 46.7 g
- Sód
- 8058.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40 min
Chorizo norteño
30 min
Salsa martajada
50min
Salsa de chile de árbol seco
20 min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Chile en nogada
3h
Frijoles puercos a mi manera
25min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4 godz. 30 min
Salsa roja de molcajete
10min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min