Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sofrito
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de aceite
- 600 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en trozos
Salsa
- 35 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 200 g de jitomate, cortado en cuartos
- 10 g de aceite
- 1 chile pasilla, sin rabo
- 1 chile morita, sin rabo
- 150 g de huitlacoche, fresco o cocido
- 300 g de frijoles negros cocidos, caseros
- 1000 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 2 pizcas de orégano, y un poco más para servir
- 400 g de maíz pozolero, precocido
Montaje
- rábano, picado
- lechuga romana, picada
- limón verde, en cuartos
- tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 559 kJ / 133 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Caldo de queso
40 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Cochinita pibil
4h
Chicharrón en salsa verde
35 min
Salsa martajada
50 min
Pozole Rojo
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45 min
Pollo con mole verde
1h
Chiles en nogada
1h
Chilaquiles rojos
25 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min