![Coloradito de chile ancho Coloradito de chile ancho](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFB22CEC-8C9A-486E-8BAC-C82DA446B86B/Derivates/C824F138-F391-48FE-AA4B-F6C1CB823E70.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla, asada
- 2 dientes de ajo, asados
- 40 g de chile ancho, sin rabo ni semillas, asado
- 15 g de chile guajillo, sin rabo ni semillas, asado
- 140 g de plátano macho, muy maduro y pelado
- 1 clavo de olor
- 4 pimientas gordas
- 1 cdita de mejorana seca
- 20 g de manteca de cerdo
- 500 g de jitomate, asado
- 500 g de agua
- 1 cucharada de sal gruesa
- 35 g de piloncillo
- 580 g de brócoli, en floretes
- 500 g de camote, cortado en cubos medianos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1105 kJ / 263 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz rojo
1h 25 min
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40 min
Mole Negro
2 Std.
Pierna adobada navideña
1sa 45 dk
Entomatado de res con verdolagas
1h
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Pozole Blanco
1h
Buñuelos de feria con miel de guayaba y piloncillo
55min
Chicharrón en salsa verde
25 Min
Caldo de camarón
25 Min
Mole xiqueño
1h 20min
Pollo con mole TM6
1h