Sushi cakes

Sushi cakes

4.4 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porciones

Składniki

Arroz para sushi
  • 45 g de vinagre de arroz natural
  • 1 cdita de sal fina
  • 2 cditas de azúcar
  • 275 g de arroz para sushi
  • 1300 g de agua
Soya dulce
  • 260 g de salsa de soya
  • 250 g de miel de abeja
  • 30 g de vinagre de arroz
  • 30 de vinagre de vino tinto
Sushi cakes
  • 350 g de atún fresco en trozos (4 cm) y semi congelado (vea la sugerencia)
  • 1 ½ cditas de aceite de ajonjolí
  • de fécula de maíz la necesaria
  • aceite para freir el necesario
  • 1 aguacate cortado en rebanadas
  • semillas de ajonjolí las necesarias para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porciones

Białko 13 g
Kalorie 1470 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...