Gluten free madeleines
TM6 TM5 TM31

Gluten free madeleines

5.0 (1 ocena)

Składniki

Madeleines

  • 120 g unsalted butter, cut into pieces
  • 2 eggs
  • 120 g caster sugar
  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 30 g milk
  • 10 g oil
  • 120 g gluten free flour
  • 1 ½ tsp gluten free baking powder
  • 1 pinch sea salt
  • icing sugar, to dust

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
346.4 kJ / 82.8 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
8.9 g
Tłuszcz
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
0.5 g
Sód
34.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy