Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bundt
- 220 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g gluten free flour, plus extra for dusting
- 4 eggs
- 280 g caster sugar
- 1 tbsp grapeseed oil
- 200 g gluten free cornflour
- 1 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 pinch salt
Lemon glaze
- 150 g pure icing sugar
- 10 - 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1214.6 kJ / 289.2 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 54.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1 godz. 30 min
Berry and cream sponge "omelettes"
25 Min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2 Std. 15 Min
Lemon cake
2 Std.
Yoghurt cake
1h 40 min
Angel cake
5 Std. 15 Min
Peanut butter and jam doughnuts
2 Std. 40 Min
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Dairy free chocolate coconut custard
15 Min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 min
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min
Gluten free lamingtons
1 godz. 30 min