Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 60 g white sugar
- 150 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 1 egg yolk
- 40 g cold water
Filling
- 100 g dark chocolate chips
- 300 g pecan halves
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 80 g white sugar
- 80 g brown sugar
- 50 g pure maple syrup, plus extra for brushing
- 2 eggs
- 3 egg yolks
- 1 tsp natural vanilla extract
- cream or ice cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3487 kJ / 830.2 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 43.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3h 10min
Chocolate berry baked Alaska
8h 20min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20min
Speculaas
1 godz.
Flaky filo fingers
1h 30min
Torta caprese with raspberry jelly
2 godz.
Jaffa madeleines
30 min
Classic lemon tart
3h 10min
Almond and pear tart
40min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.