Italian Easter bread

Italian Easter bread

4.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 pieces

Składniki

  • unsalted butter
    40 g
  • milk
    210 g
  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
  • white sugar
    100 g
  • baker's flour plus extra to dust
    450 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • whole eggs
    7
  • natural food colouring of choice
  • egg yolk beaten, to brush
    1
  • nib sugar to sprinkle (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 509 kcal / 2137.6 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 71.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 305.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...