Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel sauce
- 100 g pouring (whipping) cream
- 80 g brown sugar
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
Bundt
- 60 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 150 g pitted dates
- 300 g water
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 150 g raw sugar
- 3 eggs
- 1 tsp ground cinnamon
- 170 g self-raising flour
- 35 g desiccated coconut
- 150 g walnuts, halved, plus extra chopped for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335.3 kJ / 317.9 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 256.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1 Std. 45 Min
Apricot Danish slice
40 min
Zebra bundt
1 godz. 10 min
Pistachio cake
1 godz. 10 min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
"Little house" slice
6 Std. 30 Min
Finger lime tarts
2 Std. 30 Min
Soft date cake with walnuts
1 godz. 10 min
Lime sour cream bundt cake
50 Min
Almond and pear tart
40 min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min