
Urządzenia i Akcesoria
Caramel, date and walnut bundt
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 portions
Składniki
Caramel sauce
-
pouring (whipping) cream100 g
-
brown sugar80 g
-
unsalted butter cut into pieces50 g
-
natural vanilla extract1 tsp
Bundt
-
unsalted butter softened, plus extra for greasing60 g
-
pitted dates150 g
-
water300 g
-
bicarbonate of soda2 tsp
-
raw sugar150 g
-
eggs3
-
ground cinnamon1 tsp
-
self-raising flour170 g
-
desiccated coconut35 g
-
walnuts halved, plus extra chopped for decorating150 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
317.9 kcal /
1335.3 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
29.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
256.4 mg