Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel sauce
- 100 g pouring (whipping) cream
- 80 g brown sugar
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
Bundt
- 60 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 150 g pitted dates
- 300 g water
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 150 g raw sugar
- 3 eggs
- 1 tsp ground cinnamon
- 170 g self-raising flour
- 35 g desiccated coconut
- 150 g walnuts, halved, plus extra chopped for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335.3 kJ / 317.9 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 256.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta caprese (flourless almond cake)
2h
Almond and pear tart
40min
Brown sugar kumara cake
1 Std. 25 Min
Lime sour cream bundt cake
50min
Panforte
1h 30min
Yoghurt cake
1h 40min
Triple layer bundt cake
1h 30min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20min
Easter Babka
2 Std. 30 Min
Soft date cake with walnuts
1h 10min
Zebra bundt
1h 10min