Urządzenia i Akcesoria
Caramel, date and walnut bundt
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 portions
Składniki
Caramel sauce
-
pouring (whipping) cream100 g
-
brown sugar80 g
-
unsalted butter cut into pieces50 g
-
natural vanilla extract1 tsp
Bundt
-
unsalted butter softened, plus extra for greasing60 g
-
pitted dates150 g
-
water300 g
-
bicarbonate of soda2 tsp
-
raw sugar150 g
-
eggs3
-
ground cinnamon1 tsp
-
self-raising flour170 g
-
desiccated coconut35 g
-
walnuts halved, plus extra chopped for decorating150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
256.4 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1335.3 kJ /
317.9 kcal
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2 godz. 40 min
Pistachio cake
1 godz. 10 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Cherry and peach loaf
1 godz. 55 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Moroccan bundt
1 godz. 20 min
Almond and pear tart
40 min
Soft date cake with walnuts
1 godz. 10 min
Lime sour cream bundt cake
50 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Coffee date muffins
35 min