Malted crème brûlée with salted caramel ice cream

Malted crème brûlée with salted caramel ice cream

4.7 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 28 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Caramel sauce
  • white sugar
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • water
    30 g
  • lemon juice (see Tips)
    1 tsp
  • unsalted butter chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
Salted caramel ice cream
  • milk
    500 g
  • pouring (whipping) cream
    150 g
  • white sugar
    25 g
  • egg yolks
    5
  • sea salt flakes
    1 tsp
Hazelnut praline
  • toasted hazelnuts without skins
    220 g
  • white sugar
    250 g
  • glucose syrup
    20 g
  • water
    1070 g
  • white vinegar
    50 g
Crème brûlée
  • pouring (whipping) cream
    600 g
  • vanilla pod seeds scraped and reserved
    1
  • malt extract
    50 g
  • caster sugar
    50 g
  • egg yolks
    7
  • water for baking
  • caster sugar for sprinkling

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 199.9 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 3549.9 kJ / 845.2 kcal
Tłuszcz 60.9 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 33.9 g
Węglowodany 70.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...