Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
Salted caramel ice cream
- 500 g milk
- 150 g pouring (whipping) cream
- 25 g white sugar
- 5 egg yolks
- 1 tsp sea salt flakes
Hazelnut praline
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Crème brûlée
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 50 g malt extract
- 50 g caster sugar
- 7 egg yolks
- water, for baking
- caster sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3549.9 kJ / 845.2 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 60.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 199.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7hod. 25min
Gin and juniper berry marmalade
1h 30min
Vanilla ice cream
12h
Béarnaise Sauce
20min
Salted caramel ice cream
14 godz.
Pineapple passionfruit tart
4 godz. 30 min
Crème caramels
7h 45min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Peppercorn sauce
20min
Chocolate fondants
30min
Salted caramel sauce
40 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 min