Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
Salted caramel ice cream
- 500 g milk
- 150 g pouring (whipping) cream
- 25 g white sugar
- 5 egg yolks
- 1 tsp sea salt flakes
Hazelnut praline
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Crème brûlée
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 50 g malt extract
- 50 g caster sugar
- 7 egg yolks
- water, for baking
- caster sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3549.9 kJ / 845.2 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 60.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 199.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Lemon meringue pie
3h
Vanilla ice cream
12h
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5)
2h
Crème pâtissière
15 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)
3h 35min
Liquorice ice cream
8h 30min
Crème caramels
7 Std. 45 Min
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min
Classic lemon tart
3h 10min
Meringues
5h