Urządzenia i Akcesoria
Almond pastry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
400 g
Składniki
-
raw sugar or Rapadura sugar30 g
-
blanched almonds30 g
-
plain flour210 g
-
butter chilled and cut into pieces (3-4 cm)130 g
-
mixed spice½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
egg yolk1
-
water or orange juice3 - 4 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 400 g
Sód
155.9 mg
Białko
31.4 g
Kalorie
8502.9 kJ /
2032.2 kcal
Tłuszcz
126.9 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
69.7 g
Węglowodany
196.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
White balsamic reduction
40 min
Tartare sauce
10 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Cheese soufflés
30 min
Chocolate ice cream
12 godz.
Berry mousse
5 godz.
Mayonnaise
5 min
Sauerkraut
168 godz. 35 min
Mandarin crème brûlée
4 godz. 15 min
Marzipan
10 min
Rye sourdough starter powder
24 godz. 10 min
Lemon sorbet
8 godz. 30 min