Urządzenia i Akcesoria
Almond pastry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
400 g
Składniki
-
raw sugar or Rapadura sugar30 g
-
blanched almonds30 g
-
plain flour210 g
-
butter chilled and cut into pieces (3-4 cm)130 g
-
mixed spice½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
egg yolk1
-
water or orange juice3 - 4 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 400 g
Sód
155.9 mg
Białko
31.4 g
Kalorie
8502.9 kJ /
2032.2 kcal
Tłuszcz
126.9 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
69.7 g
Węglowodany
196.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baking powder
5 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Chocolate sauce
20 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Vanilla sugar
72 godz.
Fruity pear mince tarts
2 godz. 30 min
Steamed chocolate and prune puddings
1 godz. 30 min
Gluten free fruit mince pies
1 godz. 15 min
Savoiardi with mango and passionfruit
2 godz. 10 min
Wholegrain mustard
120 godz.
Sour cream pastry
25 min
Almond shortbread biscuits
2 godz. 10 min