Urządzenia i Akcesoria
Thai Massaman Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar
Składniki
-
black peppercorns¼ tbsp
-
cumin seeds¼ tbsp
-
coriander seeds1 tbsp
-
cardamom pods4
-
cloves4
-
cinnamon stick (5 cm length), cut into 31
-
dried chillies deseeded6
-
water50 g
-
garlic cloves50 g
-
shallots60 g
-
fresh galangal (lengkuas) cut in slices (0.5 cm)15 g
-
fresh lemongrass white part only1 stalk
-
shrimp paste (belacan)10 g
-
cooking oil80 g
-
rock salt10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
4030 mg
Białko
20 g
Kalorie
4883 kJ /
1167 kcal
Tłuszcz
90 g
Błonnik
29 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
89 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef rendang
1 godz. 55 min
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Thai red curry paste
15 min
Thai Massaman Curry Paste
25 min
Red Thai Curry Paste
25 min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Thai green curry paste
10 min
Beef Rendang
2 godz. 30 min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1 godz.
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Nasi goreng
40 min