Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 90 g de lait
- 90 g de beurre, fondu et un peu pour le moule
- 11 g de levure chimique, (1 sachet)
- 2 pincées de vanille en poudre
- 2 c. à soupe de pâte de sésame noir
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1051.1 kJ / 251.2 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 146.5 mg
Alternatywne przepisy
Hallot
4 Std.
Palak paneer au fromage
30 Min
Cake aux lentilles corail, carotte et curry
1 Std. 25 Min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1 Std. 20 Min
Minifocaccias noires fantaisies
2 Std. 15 Min
Chili de pois chiches
45 Min
Japchae
50 Min
Korma veggie aux noix de cajou
55min
Lait de noisette
45 Min
Perles de coco
3h 50min
Cinnamon rolls en croûte de noix caramélisées
3h 30min
Strudel aux champignons, feta et épinards
1 Std. 45 Min