Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di ceci
- 500 g di ceci lessati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 120 g di farina di ceci + q.b.
Sugo di cicoria
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ peperoncino piccante fresco
- 1 - 2 acciughe sott'olio (opzionale)
- 400 g di cicoria lavata e asciugata, a pezzetti (peso netto)
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2233.8 kJ / 533.8 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 2022.3 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di ricotta al sugo
50 min
Frittelle di quinoa e cime di rapa
1h 30 min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1 Std.
Schiacciatina zucca e carote
45 Min
Burger di fagioli e pomodori secchi
35 Min
Polpette di ceci con maionese al curry (Bimby Friend)
30 min
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30 min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1 Std.
Pasta integrale con pesto di cavolo riccio e noci
20 Min
Burger di cavolo nero
45 Min
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40 Min
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40 Min