Schweinshalssteak mit Knoblauch-Tomaten-Butter
TM6 TM5

Schweinshalssteak mit Knoblauch-Tomaten-Butter

4.2 (6 ocen)

Składniki

  • 4 Knoblauchzehen, halbiert
  • 200 g Butter, in Stücken
  • 40 g Tomatenpüree
  • 40 g Tomaten, getrocknet, in Öl
  • 15 g Honig
  • ¾ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
  • ¼ TL Cayennepfeffer, gemahlen
  • 1 TL Dill, frisch, Spitzen abgezupft
  • 1 ½ TL Majoran, getrocknet
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 TL Paprika, geräuchert, gemahlen
  • 4 Schweinshals, Steak (je min. 3 cm dick)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3119.8 kJ / 745.7 kcal
Białko
43.6 g
Węglowodany
11.3 g
Tłuszcz
58.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
0 g
Sód
0 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy