Fleischbällchen in spanischer Sauce

Fleischbällchen in spanischer Sauce

4.3 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 Portionen

Składniki

Fleischbällchen
  • Karotten in Stücken
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • frische Petersilie (nur die Blätter)
    1 - 2 Zweigchen
  • Paniermehl
    50 g
  • Eier
    2
  • Milch
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Zimt
    1 Prise
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Hackfleisch, gemischt (250 g vom Rind und 250 g vom Schwein)
    500 g
  • Pinienkerne, unverarbeitet (opcjonalnie)
    50 g
  • Olivenöl zum Einfetten
    20 g
  • Mehl zum Bemehlen
Spanische Sauce
  • Zwiebeln geviertelt
    250 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • natives Olivenöl extra
    50 g
  • Tomatenpurée (opcjonalnie)
    1 EL
  • Weisswein
    100 g
  • Wasser
    300 g
  • Salz
    1 Prise
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Rindfleischextrakt
    1 EL
  • Nelken, gemahlen
    1 Prise
  • Petersilie, frisch gehackt
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 480 kcal / 2007 kJ
Białko 16.27 g
Tłuszcz 40.82 g
Węglowodany 11.31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...