Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fleischbällchen
- 200 g Karotten, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 1 - 2 Zweigchen frische Petersilie (nur die Blätter)
- 50 g Paniermehl
- 2 Eier
- 50 g Milch
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Zimt
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Hackfleisch, gemischt, (250 g vom Rind und 250 g vom Schwein)
- 50 g Pinienkerne, unverarbeitet (opcjonalnie)
- 20 g Olivenöl, zum Einfetten
- Mehl, zum Bemehlen
Spanische Sauce
- 250 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g natives Olivenöl extra
- 1 EL Tomatenpurée (opcjonalnie)
- 100 g Weisswein
- 300 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Pfeffer
- 1 EL Rindfleischextrakt
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 1 EL Petersilie, frisch, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2007 kJ / 480 kcal
- Białko
- 16.27 g
- Węglowodany
- 11.31 g
- Tłuszcz
- 40.82 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolognese Sauce
3h 15 min
Ungarische Pilzsuppe
35 Min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45min
Gulaschsuppe
1 godz. 5 min
Gelber Reis mit Poulet
40min
Hamburger mit Coleslaw
40min
Pouletbrust alla pizzaiola
55min
Scharfes Ingwer-Poulet
45min
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40min
Rindsstroganoff
45min
Züri-Gschnätzlets
50min
Teigtäschchen mit Zucchetti und Poulethackfleisch
1h 10min