Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fleischbällchen
- 200 g Karotten, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 1 - 2 Zweigchen frische Petersilie (nur die Blätter)
- 50 g Paniermehl
- 2 Eier
- 50 g Milch
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Zimt
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Hackfleisch, gemischt, (250 g vom Rind und 250 g vom Schwein)
- 50 g Pinienkerne, unverarbeitet (opcjonalnie)
- 20 g Olivenöl, zum Einfetten
- Mehl, zum Bemehlen
Spanische Sauce
- 250 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g natives Olivenöl extra
- 1 EL Tomatenpurée (opcjonalnie)
- 100 g Weisswein
- 300 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Pfeffer
- 1 EL Rindfleischextrakt
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 1 EL Petersilie, frisch, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2007 kJ / 480 kcal
- Białko
- 16.27 g
- Węglowodany
- 11.31 g
- Tłuszcz
- 40.82 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pouletbrust alla pizzaiola
55 min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Klassische Lasagne
2h
Schweinefilet an Senfsauce
30min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45min
Coq au vin
2h
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30min
Poulet mit Ei und Mandelsauce
45min
Mexikanische Pouletsuppe
40min
Rindsstroganoff
45min
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40min
Züri-Gschnätzlets
50 min