Urządzenia i Akcesoria
Schweinsfilet im Teig
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
Filet im Teig
-
Bratbutter1 EL
-
Schweinsfilet (ca. 500 g)1
-
Salz1 TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Butter20 g
-
Erbsli, tiefgekühlt aufgetaut200 g
-
Petersilie, glattblättrig (ca. 20 g), Blätter abgezupft1 Bund
-
Wasser20 g
-
Blätterteig ausgewallt (25 x 42 cm)1
-
Paniermehl2 EL
-
Tranchen Bratspeck12
-
Ei verklopft1
Sauce
-
Vollrahm, gekühlt kalt150 g
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Butter10 g
-
Prosecco oder Champagner, (trocken)150 g
-
Wasser150 g
-
Maisstärke1 EL
-
Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
43 g
Kalorie
3769 kJ /
905 kcal
Tłuszcz
60 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 Min
Schinkengipfeli
35 Min
Poulet-Stroganoff
50 Min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45 Min
Fleischvögel mit Gemüse
1 Std.
Stroganoff
45 Min
Bündner-Spätzli
45 Min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 Std.
Züri-Gschnätzlets
50 Min
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1 Std. 10 Min
Älpler-Gratin
50 Min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 Min