Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filet im Teig
- 1 EL Bratbutter
- 1 Schweinsfilet (ca. 500 g)
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Butter
- 200 g Erbsli, tiefgekühlt, aufgetaut
- 1 Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 20 g Wasser
- 1 Blätterteig, ausgewallt (25 x 42 cm)
- 2 EL Paniermehl
- 12 Tranchen Bratspeck
- 1 Ei, verklopft
Sauce
- 150 g Vollrahm, kalt
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butter
- 150 g Prosecco oder Champagner, (trocken)
- 150 g Wasser
- 1 EL Maisstärke
- 1 Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3769 kJ / 905 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 60 g
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1h 10min
Gemüsebouillonpulver
5h
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45min
Schweinefilet aus dem Ofen mit Reis
1h 20 min
Poulet-Stroganoff
50min
Stroganoff
45min
Rindsvoressen
1h 50 min
Rindshuftsteaks mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50min
Züri-Gschnätzlets
50min
Schinkengipfeli
35 Min