Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Zwiebeln, in Schnitzen (1 cm)
- 2 Äpfel, gross, geschält, in Würfeln (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe geviertelt
- 800 g Schweinshals, ohne Knochen, in 4 Stücken
- 100 g Apfelessig
- 500 g Apfelsaft
- 200 g Bier (Siehe Tipp)
-
50
g Honig
lub 50 g Ahornsirup - 2 Rindsbouillonwürfel (für 0,5 l)
- 2 TL Worcestershire Sauce
-
1
EL Paprika, geräuchert
lub 1 EL Paprika edelsüss - ½ EL Zimt, gemahlen
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1657.4 kJ / 395.5 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tikka-Paste
1j
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1j
Vanilleglace mit gesalzenem Karamel
14h
Boeuf Bourguignon
2j
Gulasch
3sa
Stroganoff
45 Min
Poulet mit Kartoffelstock
1 Std. 15 Min
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45 Min
Teriyaki-Pouletschenkel
2j 5 menit
Grünes Poulet-Curry
55 Min
Hamburger mit Coleslaw
40 min
Pulled-Pork im Burger
3sa