Crostini de tomate y mozzarella

Crostini de tomate y mozzarella

4.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
12 unidades

Składniki

  • 12 rebanadas de pan rústico o baguette
  • 1 diente de ajo
  • 20 g de albahaca fresca (hojas y parte del tallo)
  • 1 pellizco de sal
  • 30 g de pistachos (sin piel y sin sal)
    30 g de nueces peladas, u otro fruto seco a su elección
  • 50 - 60 g de aceite de oliva
  • 125 g de mozzarella fresca escurrida y desmenuzada
  • 200 g de tomates cherry cortados en rodajas
  • 12 - 24 aceitunas negras
  • 12 filetes de anchoa en aceite

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 408 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 757 kJ / 181 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...