Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de jamón ibérico en lonchas
- 100 g de puerro (la parte blanca) en rodajas
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de mantequilla
- 250 g de patata chascada
- 300 g de guisantes congelados
- 500 g de agua
- 400 g de leche
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 85 g de guisantes fritos con wasabi
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 232 kJ / 55 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 155.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30 min
Crema de puerro con parmesano
45 min
Crema San Germán
40 min
Crema parmentier de setas shiitake
35 min
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45 min
Choux de trucha ahumada
1h 20 min
Vichyssoise
2h 20 min
Crema de queso Idiazabal con salmorejo
50 min
Vasitos de crema de piquillos con trufa y gulas
30 min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min
Crema de gambones
45 min
Crema fría de espárragos blancos con berberechos
5min