![Vichyssoise de guisantes con chispa Vichyssoise de guisantes con chispa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b9c5c40e426dbd0677c1d6da31818986/Derivates/5be7780de9a2dc16cd9b452f5532012d9abbc280.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de jamón ibérico en lonchas
- 100 g de puerro (la parte blanca) en rodajas
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de mantequilla
- 250 g de patata chascada
- 300 g de guisantes congelados
- 500 g de agua
- 400 g de leche
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 85 g de guisantes fritos con wasabi
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 232 kJ / 55 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 155.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vasitos de crema de piquillos con trufa y gulas
30 Min
Rollito de salmón sobre tosta con parmesano
40 min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min
Estrella de hojaldre con sardinas
1h 30min
Emulsión de marmitako negro con rape
40 min
Cheese roll tree
1h 15 min
Tayín de salmón con salsa ras el hanout
40 min
Crema de hummus con mejillones
30 Min
Confit de pato con cebolla caramelizada y canelón de foie (Al vacío)
1h 45min
Sopa de galets rellenos de foie
1h 45min
Turrón de foie, cebolla frita y mango
3h 15min
Canelones con ceps al foie
2 godz. 50 min