Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 garlic cloves
- 85 g shallots (approx. 6 shallots)
- 30 g cooking oil
- 2 fresh red chillies, cut in pieces
- 90 g onions, cut in pieces
- 100 g chicken breast fillets, with skin, cut in pieces (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 500 g yellow noodles, room temperature
- 30 g dark soy sauce
- 20 g chilli sauce
- 2 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought, adjust to taste
- 300 g whole prawns, cleaned and shell removed
- 150 g water
- 50 g fresh chives, cut in 3 cm length
- 50 g fresh mung bean sprouts (taugeh), rinsed with water and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204 kJ / 288 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Char Kway Teow
15min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Crispy Ikan Bilis
40min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Masala Squid
25min
Nasi Lemak
45min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min