Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 garlic cloves
- 85 g shallots (approx. 6 shallots)
- 30 g cooking oil
- 2 fresh red chillies, cut in pieces
- 90 g onions, cut in pieces
- 100 g chicken breast fillets, with skin, cut in pieces (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 500 g yellow noodles, room temperature
- 30 g dark soy sauce
- 20 g chilli sauce
- 2 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought, adjust to taste
- 300 g whole prawns, cleaned and shell removed
- 150 g water
- 50 g fresh chives, cut in 3 cm length
- 50 g fresh mung bean sprouts (taugeh), rinsed with water and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204 kJ / 288 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Char Kway Teow
15min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Chicken Rendang
45min
Nasi Lemak
45min
Nasi Lemak
45min
Masala Squid
25min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min