Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)

Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)

4.5 84 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Coconut paste (Kerisik)
  • frozen grated coconut thawed (see Tips)
    300 g
Chicken
  • eschalots
    100 g
  • garlic cloves
    5
  • lemongrass white part only, bruised
    2 stalks
  • piece fresh turmeric peeled
    10 cm
  • piece fresh ginger peeled
    10 cm
  • piece fresh galangal peeled
    5 cm
  • fresh long green chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
    4
  • vegetable oil
    50 g
  • fresh kaffir lime leaves
    4
  • coconut milk
    100 g
  • tamarind paste
    1 tbsp
  • salt
    1 tsp
  • brown sugar
    20 g
  • chicken lovely legs (see Tips)
    1200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 906.4 kcal / 3806.7 kJ
Białko 57.3 g
Tłuszcz 67.7 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 33.5 g
Sód 786.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...