Chicken Rendang

Chicken Rendang

4.8 140 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
5 portions

Składniki

  • coconut oil
    50 g
  • garlic cloves
    15 g
  • shallots
    65 g
  • galangal
    10 g
  • fresh turmeric
    1 cm
  • fresh ginger
    1 cm
  • fresh red chillies
    100 g
  • dried chillies (approx. 10 pieces), deseeded, soaked to soften
    10 g
  • candlenuts
    3
  • fresh lemongrass white part only
    2 stalks
  • chicken thighs, with skin and bone
    800 g
  • toasted coconut paste (kerisik)
    50 g
  • coconut cream
    100 g
  • salt adjust to taste
    1 - 2 tsp
  • palm sugar (gula Melaka)
    45 g
  • kaffir lime leaves
    3
  • turmeric leaf thinly sliced
    1

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 645 kcal / 2699 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...