Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mee hoon (rice vermicelli)
- 10 g garlic cloves
- 10 g shallots
- 25 g cooking oil
- 300 g water
- 30 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce (opcjonalnie)
- ½ tsp white pepper powder
- 1 tsp oyster sauce (opcjonalnie)
- 25 g carrots, cut in strips (5 cm)
- 100 g cabbage, cut in 5 cm length
-
75
g fish cakes, cut in thin slices
lub 75 g skinless chicken breasts, cut in thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 279 mg
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Macaroni ABC Soup
55 min
Nasi Lemak
45 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Crispy Ikan Bilis
40 min.
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Chicken Porridge
1h 10 min.
Tom Yam Mee Hoon
30 min.
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 Min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min