Urządzenia i Akcesoria
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions
Składniki
-
mee hoon (rice vermicelli)200 g
-
garlic cloves10 g
-
shallots10 g
-
cooking oil25 g
-
water300 g
-
light soy sauce30 g
-
dark soy sauce (opcjonalnie)10 g
-
white pepper powder½ tsp
-
oyster sauce (opcjonalnie)1 tsp
-
carrots cut in strips (5 cm)25 g
-
English cabbage cut in 5 cm length100 g
-
75 g skinless chicken breasts, cut in thin slicesfish cakes cut in thin slices75 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
279 mg
Białko
15 g
Kalorie
1830 kJ /
437 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Macaroni ABC Soup
55 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Nasi Lemak
45 min
Fried Beehoon
20 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Nasi Lemak
45 min
Chicken Porridge
35 min