Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
TM6 TM5

Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)

4.6 (45 ocen)

Składniki

Pulut kunyit

  • 500 g glutinous rice, rinsed
  • 1000 g water
  • 1 tsp ground turmeric
  • 2 dried tamarind pieces (asam keping)
  • 2 tsp salt
  • 2 pandan leaves, tied into knots

Rendang Tok

  • 1250 g fresh coconut milk
  • 2 ½ tsp salt
  • 1 tbsp sugar
  • 2 tbsp coriander seeds
  • 1 tsp cumin seeds
  • 1 tsp fennel seeds
  • 1 tsp black peppercorns
  • 4 cloves
  • 1 star anise
  • 15 dried chillies, deseeded, soaked to soften
  • 100 g shallots
  • 2 garlic cloves
  • 15 g fresh ginger
  • 20 g fresh turmeric
  • 20 g fresh galangal
  • 3 stalks fresh lemongrass, white part only
  • 50 g water
  • 100 g toasted coconut paste (kerisik) (see tips)
  • 2 dried bay leaves
  • 5 kaffir lime leaves
  • 30 g virgin coconut oil
  • 1000 g beef chuck, cut in cubes (5 cm)
  • 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
5041 kJ / 1206 kcal
Białko
47 g
Węglowodany
103 g
Tłuszcz
72 g
Tłuszcz nasycony
57 g
Błonnik
11 g
Sód
1209 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy